Laatste COC Tweets

JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Home Voorlichting Voorlichter worden
Voorlichter worden PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Werkgroep Voorlichting   
woensdag, 09 september 2009 16:29

Toe aan een leuke nieuwe uitdaging? Wil jij vooroordelen de wereld uithelpen? Wil jij bijdragen aan de emancipatie en sociale acceptatie van homoseksuelen? Wil jij jongeren duidelijk maken dat er niks geks of raars is aan homoseksualiteit? Wellicht is voorlichting geven dan wat voor jou!

Voorlichtingen

Afgelopen schooljaar werden er in de provincies Groningen en Drenthe al over de honderd voorlichtingen gegeven. De vraag naar voorlichtingen stijgt! Deze voorlichtingen worden gegeven op scholen, studentverenigingen en daarnaast ook bij buurthuizen, kerkinstellingen en aan plattelandsvrouwen. Tevens zijn wij regelmatig aanwezig op markten als de Keiweek en het Bevrijdingsfestival in de stad Groningen.

We richten ons hiermee op allerlei verschillende leeftijden en doelgroepen. Onze hoofddoelgroep blijft echter scholieren in het voortgezet onderwijs.

Werkgroep Voorlichting

Werkgroep Voorlichting bestaat de laatste paar jaar uit gemiddeld tien vrijwilligers. Echter is dit aantal niet genoeg! Het aantal voorlichtingen per jaar blijft stijgen. Helaas zijn met zo’n relatief klein aantal vrijwilligers vraag en aanbod niet met elkaar in evenwicht.

Vergeet niet: zonder goede voorlichters geen voorlichtingen! Daarom hebben we jou nodig!

Wij zoeken

Enthousiaste en gemotiveerde jongens, meiden en transgenders met een homoseksuele, lesbische of biseksuele geaardheid. Het liefst in de leeftijdcategorie van 20 t/m 30 jaar. Het is erg belangrijk dat je makkelijk over jezelf en je seksuele voorkeur kunt praten.

Verder is van belang dat je sociale vaardigheden bezit, jezelf weet te representeren en je mannetje weet te staan. We verwachten hiernaast ook van je dat je je twee tot vier dagdelen per maand inzet voor je functie als voorlichter.

Ervaringen

“Je maakt zowel interessante, grappige, als ontroerende momenten mee, die je allen het gevoel geven dat je dankbaar werk verricht.” Sander 22 jaar

“Begrip kweken is mijn doel. Een brug slaan tussen verschillen en tussen onbegrip. Begrip laten winnen op strijd, onwetendheid of oordelen.” Marja 48 jaar

“Het is erg fijn om te merken dat een voorlichting de leerlingen aan het denken zet. Voor mij is dat al genoeg.“ Tim 20 jaar

Wij bieden

Wij bieden een team van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, die zich net als jij, inzetten voor de lgbtgemeenschap en de sociale acceptatie. Binnen de vereniging vind je uitwisseling met gelijkgestemden en nieuwe sociale contacten. Je gaat nieuwe uitdagingen aan en doet werkgerelateerde en praktijkgerichte vaardigheden op.

Nieuwe vrijwilligers krijgen persoonlijke begeleiding voor hun functie van andere vrijwilligers binnen de Werkgroep Voorlichting. Hiernaast wordt tweemaal per jaar een (opfris) cursus verzorgd.

Interesse?

Dan kun je contact opnemen met COC Groningen & Drenthe! Bellen kan van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur op het telefoonnummer 050 - 313 26 20. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Er vind dan binnen twee weken een kennismakinggesprek plaats. Wij kijken dan samen met jou of je geschikt bent voor deze functie en of jouw verwachtingen overeenstemmen met de onze.

Bij wederzijds enthousiasme draai je eerst een maand mee, je maakt kennis met de andere voorlichters en je bent aanwezig bij een aantal voorlichtingen.

Mocht het blijken dat je niet zo op je plek bent in de functie van voorlichter, dan kan er altijd gekeken worden of er anderszins een functie voor jou is weggelegd bij het COC! Wij kijken er naar uit om samen met jou te werken aan een betere toekomst voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders binnen onze samenleving! Wil je je aanmelden voor de voorlichtersfunctie of heb je vragen? Schroom niet en bel of mail gerust!

Meer informatie?

Klik hier voor algemene informatie over voorlichtingen

Klik hier voor reacties van voorlichters

Klik hier voor reacties van docenten

Klik hier voor reacties van leerlingen

 

Laatst aangepast op zondag, 11 oktober 2009 17:23
 
ontworpen voor N.V.I.H. COC Groningen & Drenthe