Laatste COC Tweets

JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Home Organisatie
Over het COC PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Werkgroep PR   
dinsdag, 02 augustus 2005 16:57

Homo's en lesbiennes kunnen tegenwoordig trouwen, kinderen adopteren en openlijk voor hun geaardheid uitkomen. Niets aan de hand in Nederland, lijkt het. Toch denken wij van het COC dat er voor een belangenvereniging voor homo's nog veel te doen is. 'Homo' is voor veel jongeren nog steeds een scheldwoord. Helaas neemt ook het geweld tegen homo's de laatste tijd toe. Veel homoseksuele jongeren komen pas ver na hun puberteit uit de kast. En er leven nog veel misverstanden. Homo's worden vooral verpleger of kapper bijvoorbeeld. Of alle homo's willen alleen maar seks.

logoHet COC Groningen & Drenthe is volop actief om de positie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te verbeteren. Wij maken ons sterk voor de emancipatie en acceptatie van de LGBT gemeenschap in de provincie Groningen en in de provincie Drenthe.  

Sinds 2001 geeft het COC Groningen & Drenthe voorlichting aan het middelbaar onderwijs, waarbij onze vrijwilligers jaarlijks de vragen van honderden leerlingen rondom seksuele diversiteit beantwoorden. Op de vrijdagmiddag is een inloop-mogelijkheid, waarbij je alles aan de kaak kan stellen. Ook begeleidt het COC Groningen en Drenthe met haar vrijwilligers enkele tientallen asielzoekers per jaar. We nemen (anoniem) meldingen op van geweld tegen of discriminatie op grond van, je seksuele geaardheid.      

Het bestuur heeft regelmatig contact met gemeenten en andere belangenorganisaties in de Noordelijke provincies. We denken bijvoorbeeld mee over jongeren- en ouderenbeleid, over veiligheid, en hoe de tolerantie ten opzichte van de LGBT gemeenschap te bevorderen. Op landelijk niveau dragen wij ons steentje bij, met onze aanwezigheid op diverse events, trainingen en vergaderingen. Vanuit de stad Groningen richten wij ons ook op de internationale belangen, zoals de situatie in Rusland door haar stedenband met Moermansk te benadrukken en actief haar steun te betuigen aan LGBT belangenorganisaties ter plaatse. 

Het bestuur neemt de mogelijkheden de verening een breed draagvlak te geven aan, onderneemt de inspanning haar werkgroepen te stimuleren, en diverse activiteiten voor haar leden en vrijwilligers te organiseren.
 Regelmatig nodigen wij onze leden en vrijwilligers uit voor een Algemene ledenvergadering.

Hiernaast organiseren we gestructureerd ontmoetingsactiviteiten. Zo is er Jong&Out voor jongeren onder de 18, De Salon voor senioren en ouderen, Cafe de Regenboog voor mensen met een verstandelijke beperking en een T&T avond voor transgenders en travestieten. Regelmatig organiseren de barvrijwilligers leuke themafeestjes. Tweemaal per maand verzorgen de filmgroepen een gezellige avond, en draaien een homoseksuele en lesbische film.

Vind jij deze activiteiten ook belangrijk? We hebben je steun hard nodig. Voor 45 euro per jaar ben je al lid van het COC. Zelf je handen uit de mouwen steken als vrijwilliger kan natuurlijk ook. Ga naar onze contactpagina en mail of bel ons. We vertellen je iets over alle mogelijkheden en beantwoorden al je vragen. Binnenlopen tijdens kantooruren mag ook!

De NVIH (Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit) COC Groningen & Drenthe bestaat in zijn huidige vorm sinds 2000. De vereniging is lid van de landelijke federatie COC Nederland. In Groningen werd het COC voor het eerst in 1949 opgericht. We hebben hiermee al bijna vijfenzestig jaar ervaring met homo-emancipatie.

Laatst aangepast op donderdag, 24 oktober 2013 22:02
 
ontworpen voor N.V.I.H. COC Groningen & Drenthe