Laatste COC Tweets

JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Home Voorlichting
Aanvraag voorlichting PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 16 augustus 2005 01:00
Hoe kom je er nu achter dat je homo bent? Waar komt het woord lesbisch vandaan? Waarom kunnen biseksuelen niet gewoon kiezen tussen jongens of meiden? Waarom doen homo's het in de bosjes en bij parkeerplaatsen? En hoe doen homo's het nou? Een greep uit de vragen die de werkgroep voorlichting van het COC Groningen en Drenthe regelmatig te horen krijgt en zo goed mogelijk beantwoordt.
 
De werkgroep voorlichting geeft regelmatig gastlessen op middelbare scholen, bij verenigingen, voor kerken en allerlei andere organisaties. De nadruk ligt echter vooral op middelbare scholen. De voorlichters hebben een training gehad bij het landelijke COC.

Tijdens de voorlichting mogen de deelnemers alles vragen en alles zeggen wat ze van homoseksualiteit vinden. Ook scheldwoorden voor homo's en lesbiënnes horen de voorlichters graag. Aan de hand daarvan kunnen ze namelijk goed bespreken welke vooroordelen er allemaal leven en die de wereld uit helpen. De deelnemers gaan zelf nadenken over hun houding ten aanzien van homo's, lesbiënnes en biseksuelen.
Doel is duidelijk te maken dat dé homo en dé lesbiënne niet bestaan. Iedere homoseksueel geeft op zijn of haar eigen wijze invulling aan zijn geaardheid, in feite net als iedere heteroseksueel. Dat wordt ook duidelijk aan de hand van de persoonlijke levensgeschiedenissen die de voorlichters vaak vertellen.

Uiteraard is het mogelijk de voorlichting in goed overleg aan te passen aan de doelgroep. De voorlichters zijn allen vrijwilligers, maar ter bestrijding van de onkosten vragen ze wel een kleine vergoeding. Wilt u ook een voorlichtingsbijeenkomst over homoseksualiteit organiseren? Of wilt u een oriënterend gesprek met een van onze voorlichters? Neem dan contact met ons op.
voorlichters
Voorlichters van COC Groningen & Drenthe voor de klas.
Laatst aangepast op maandag, 17 februari 2014 16:37
 
ontworpen voor N.V.I.H. COC Groningen & Drenthe